Great tours, great stories

Beer & Bacalao

Denne kulinariske turen tar deg gjennom Stavangers mathistorie krydret med flere smakfulle opplevelser underveis.

For å kjenne et steds ekte kulturforståelse må man oppleve dets smaker. Sammen med vår mat-, og historieinteresserte guide skal vi vandre rundt i byens gastronomiske bakgater på leting etter smaken av Stavanger.

Vi har satt sammen en knippe spesielt utvalgte spisesteder for å vise frem Stavangers kulinariske sider. Vi skal smake på råvarer som brukes av kokker over hele landet. Det blir en god blanding av historikk, smaksprøver og morsomme fortellinger om Stavanger og hvordan nordmenns spisevaner har endret seg gjennom tidene. Gjennom god historieformidling og gode smaker vil denne turen bli en appetittelig opplevelse av Stavangers kultur og historie.

På denne turen skal vi smake på en helt spesiell bacalao oppskrift, kjente norske oster og brød fra et lokalt bakeri. Vi skal også innom en av de mange koselige pubene i byen og smake på kvalitetsbrygg fra Stavangerområdet.

På denne turen skal vi smake på en helt spesiell bacalao oppskrift

Denne tradisjonsrike retten har røtter fra Portugal, og lages med klippfisk

Foto: Tina Stafrèn/Visitnorway.com

Vi skal også smake på kjente norske oster..

..og smake på saftig brød fra et lokalt bakeri.

Foto: Espen-Mills/ Matlangsnasjonaleturistveger.no/visitnorway.com

Foto: Sara Johannessen/Visitnorway.com

Foto: Tina Stafrèn/Visitnorway.com

Vi skal også innom en av de mange koselige pubene i byen..

Foto: Martin Håndlykken/Visitnorway.com

og smake på kvalitetsbrygg fra Stavangerområdet

Foto: Martin Håndlykken/Visitnorway.com

Skål!

Foto: Shutterstock

  • Foto: Tina Stafrèn/Visitnorway.com
  • Foto: Espen-Mills/ Matlangsnasjonaleturistveger.no/visitnorway.com
  • Foto: Sara Johannessen/Visitnorway.com
  • Foto: Tina Stafrèn/Visitnorway.com
  • Foto: Martin Håndlykken/Visitnorway.com
  • Foto: Martin Håndlykken/Visitnorway.com
  • Foto: Shutterstock
Send forespørsel