Great tours, great stories

Foto: pixabay.com

Vi ser at de står der, men ofrer dem sjeldent en tanke – Stavanger er full av skulpturer, men mange lever et skjult liv. Bli bedre kjent med byens historie med utgangspunkt i byens flotte skulpturer.

Du har garantert gått forbi dem eller sett dem i sidesynet på vei et sted – har du lurt på hvem de er eller hva de symboliserer? Ser du deg rundt i Stavanger, vil du få øye på en mengde kunstverk og skulpturer som du i en travel hverdag kanskje ikke legger merke til. Stopper du derimot opp, betrakter skulpturene og i tillegg stiller deg spørsmålet om hvorfor de står der, vil du fort komme inn på spennende historier.

Skulpturer bærer på sine egne fortellinger som vi bare blir kjent med ved at vi stopper opp og tar oss tid til dem – hvorfor er de blant oss i bybildet og hvorfor er de plassert der de er? Noen skulpturer er behagelige og lette å akseptere for folk flest, mens andre utfordrer – skulpturer i det offentlige rom har til alle tider engasjert folk. Mange er gitt som gaver, andre er et resultat av et innsamlingsarbeid. Skulpturer har blitt plassert for at de skal bli husket for noe, men også for å dekorere byen og skape en lokal tilknytning.

Skulpturer er tilgjengelige kunstverk – du kan ta på dem, fabulere over dem, vandre blant dem, klatre på dem. Bli med på oppdagelsestur og bli bedre kjent med Stavangers historie gjennom byens flotte skulpturer.

Send forespørsel