Great tours, great stories

Bli med på oversjøisk hærferd til Valhall. En opplevelse som byr på krigskultur og ekte viking fest. Dette er ferden som pirrer krigeren og appetitten i oss.

Mot, styrke og fråtseri! Vikingenes verden er den mest spennende delen av nordmenns historie og fra denne epoken har vi satt sammen gode historier, ispedd krigerkultur og spennende smaker.

Turen tar oss sjøveien fra Stavanger og vi ankommer Valhall som fryktløse vikinger. I norrøn religion så vikingene frem mot et etterliv med evig kriging i dødsriket Valhall. I vikingkulturen var det sverdet eller knyttneven som preget hverdagen og gjennom krigføring foregikk kampen om makten og maktens gunst. Vi skal bli kjent med våre forfedres krigsstrategier og utfordre oss selv som skjoldmenn, krigere i kamp med sverd og øks eller med skyting av pil og bue. Ved å følge i fotsporene til denne nordiske krigerkulturen får vi glimt av et helt annet samfunn enn vi har i dag.

Mot, styrke og dristighet byttes ut med fråtseri og gastronomi når vi går til bords i høvdingens festhall. Når vikingene dro på tokt, brakte de verden med hjem. I festhallen skal vi dele et måltid med eksotiske smaker fra Nord-Atlanteren og til den arabiske verden. Vikingene var raffinerte og opptatt av detaljer, de hadde et rikt kosthold og spiste gjerne alt samtidig – forrett og hovedrett var ukjente begrep. Vikingene spiste tapas, enkelt og greit!

 

Gårsdagens guide-tur var kjempebra. Alle kommenterte hvor vellykket det var og ikke minst den fantastiske guiden vi hadde. Han var helt utrolig kunnskapsrik og formidlet det på en fremragende måte. (..) og veldig interessant å få lære mer om denne spennende epoken. Så det opplegget skal jeg virkelig anbefale videre til andre.

– Statoil Petroleum AS

 

Velkomst-vikingene står klare for å introdusere oss til vikinguniverset.

Foto: Line Murphy

Vikingkampen er i gang.

Foto: Visithaugesund.no/Ørjan B. Iversen

Her utfordres konkurranseinstinktet!

Foto: Karmøy Kulturopplevelser

I krigertrening skal mot og styrke bevises.

Foto: Line Murphy/GuideCompaniet

En som satser alt!

Foto: Visithaugesund.no/Ørjan B. Iversen

Bare med et par hindringer på veien.

Foto: Visithaugesund.no/Ørjan B. Iversen

Huskona har talt – middagen er servert .

Foto: Visithaugesund.no/Ørjan B. Iversen

Kjøkkenet har åpnet opp for fråtseri.

Foto: Innovasjon Norge/CH

  • Foto: Line Murphy
  • Foto: Visithaugesund.no/Ørjan B. Iversen
  • Foto: Karmøy Kulturopplevelser
  • Foto: Line Murphy/GuideCompaniet
  • Foto: Visithaugesund.no/Ørjan B. Iversen
  • Foto: Visithaugesund.no/Ørjan B. Iversen
  • Foto: Visithaugesund.no/Ørjan B. Iversen
  • Foto: Innovasjon Norge/CH
Send forespørsel