Great tours, great stories

Foto: Pixelyoursoulphotography /Ferdinand B. Alst

Bli med ombord vikingskipet i Viking House og bli bedre kjent med Rogalands vikinghistorie gjennom VR-teknologi.

Filmen, «Den første kongen», handler om sagaenes fantastiske beretninger om Harald Hårfagre og slaget i Hafrsfjord i 872 der Norge ble samlet til ett rike. Dette er en unik mulighet til å oppleve vår spennende historie og kulturarv på en ny og moderne måte. Det blir også en  byvandring med vikingtema i tillegg til VR-filmen.

Utenom VR-opplevelsen kan du se de flotte lokalene med håndlagde tre-utskjæringer i tradisjonell vikingstil, treffe senterets egne vikinger som har på seg tradisjonelle klær eller ta en titt på vikingrelaterte suvenirer i butikkdelen av besøkssenteret.

Hva er VR?

VR står for Virtual Reality. På norsk kaller vi det virtuell virkelighet. Virtuell virkelighet handler dermed om å skape overbevisende illusjoner. Nærmere bestemt illusjonen av å være tilstede – virkelig, fysisk tilstede. Denne virtuelle virkeligheten ser man ved bruk av VR-brillesett, som gjør at man får oppleve filmen i 360 grader og møte vikingene ansikt til ansikt. Det gir oss muligheten til å oppleve gamle historiske hendelser på et helt ny måte.

Her benyttes Oculus Rift S VR-briller. Disse er de nyeste og mest avanserte brillene på markedet innen VR-teknologi, og vil gi deg den ultimate virtuelle opplevelse.

Les mer om Viking House

Foto: Pixelyoursoulphotography /Ferdinand B. Alst

  • Foto: Pixelyoursoulphotography /Ferdinand B. Alst
Send forespørsel