Great tours, great stories

Deltakere på guidekurs i Haugesund 2016

Guidekurset i Haugesund er i gang!

Engelsk, spansk, tysk, kinesisk, nederlandsk, italiensk, fransk og katalansk. Denne kjekke gjengen snakker mange språk og deltar i disse dager på guidekurs i Haugesund. Nå har de vært på utflukt til både Skudeneshavn og Avaldsnes.

 

SONY DSC

Hao Lan fra Kina drar hele veien fra Stavanger for å ta del i guidekurset. Snart er hun klar for å ta i mot ferierende kinesere i regionen.

 

Jeg har blitt godt kjent med Norgeshistorien og det er kjekt å bli kjent med de andre deltakerne på guidekurset – det hjelper meg også til å bli mer integrert i det norske samfunnet. Jeg har fått masse nyttig informasjon på kurset i Haugesund og syns det kjekt å dra på utflukt til nye steder. Jeg lærer masse!

Hao Lan, deltaker på guidekurs i Haugesund

 

SONY DSC

Det ble en nydelig dag i Skudeneshavn. Her forteller Ørjan B. Iversen fra Mælandsgården historier fra seilskutebyen på Karmøy.

 

Det er viktig at vi har kunnskapsrike guider som både vet hva de snakker om og hvor ting er. Det er viktig for å gi turistene våre den beste opplevelsen. Mange blir overrasket når de ser hvor omfattende kurset er, men vi bor også i en meget spennende region hvor det alltid har skjedd mye og fremdeles skjer mye.

Mette Brinchman, faglig ansvar for guidekurset i Haugesund

 

SONY DSC

De kommende guidene noterte og dokumenterte det meste.

 

Selv synes jeg det er «himla» artig å guide. De fleste turistene er interessert og har begynt å lese seg opp om Norge på forhånd, og så kommer spørsmålene trillende som erter på en snor. Særlig tyske turister liker å sammenligne med sine hjemmeforhold»

Annette Nebelung, faglig ansvar for guidekurset i Haugesund

 

SONY DSC

Mette Brinchman (t.v.) er en erfaren guide og har det faglige ansvaret for utflukten til Skudeneshavn.

 

Våre turister er en blanding av alt fra de som ikke vet noe om området vårt og heller aldri har vært her før, til dem som er veldig interesserte og kan mye fra før. Det er selvfølgelig lov å si at det er noe du ikke vet, men i utgangspunktet har jo turistene en forventing om at du som guide kan mye. Derfor også viktigheten av guidekurs for å sørge for den profesjonelle biten.

Mette Brinchman, faglig ansvar for guidekurset i Haugesund

 

 

SONY DSC

Alle var enige om at Mælandsgården var et sjarmerende museum, med mange små rom dekorert med utallige autentiske gjenstander.

 

SONY DSC

Ørjan B. Iversen viser stolt frem verdens minste flaskeskute.

 

SONY DSC

Mette elsker jobben sin som guide. Her forbereder hun deltakerne på travle sommedager når Skudeneshavn koker av turister.

Å jobbe som guide er veldig sosialt. Jeg er veldig glad i byen og regionen min og syns det er stas å vise den frem. Det er også lærerikt! Ofte får en input fra turister, men så skjer det jo også noe her hele tiden som en følger ekstra med på. Jeg syns også  det er veldig kjekt å få bruke språkene mine.

Mette Brinchman, faglig ansvar for guidekurset i Haugesund

 

SONY DSC

Når jeg gikk på guidekurs traff vi mange nye mennesker – spennende mennesker. Selv om jeg følte at jeg kunne en del fra før, var det en del aha opplevelser. Jo mer en leser, jo mer har en lyst å kunne. Mye lesing og jobbing under kurset, men veldig mye kjekt også.

Mette Brinchman, faglig ansvar for guidekurset i Haugesund

 

SONY DSC

Nok en nydelig dag, denne gangen på Avaldsnes!

 

SONY DSC

Annette Nebelung er faglig ansvarlig for de nye guidene på Avaldsnes. Annette er opprinnelig tysk, men elsker å vise frem sitt nye hjemland.

 

Jeg synes at folk som besøker Haugalandet, bør ha rett til å få en lokal guide som kjenner forholdene svært godt, som har besøkt stedene flere ganger, kjenner gjerne «gode historier» som gjestene våre kommer til å huske også etter reisen – derfor er det absolutt viktig å utdanne og lære opp nye kolleger som går inn for denne oppgaven – slik som jeg – med liv og sjel.

-Annette Nebelung, faglig ansvar for guidekurset i Haugesund

 

SONY DSC

Turistene stortrives både i Skudeneshavn med den vakre trehusbebyggelsen og museet i Mælandsgården som viser frem levesett som de aller fleste fremdeles har et forhold til, og langs Åkrafjorden i den vakre særnorske naturen med fjord og fjell og vegløse garder på nordsiden – med Nina på Eljarvik gard som en strålende vert, og i Haugesund, for eksempel, på lille Kyvik sildefabrikk. Selvsagt vil jeg ikke glemme vikingene. Turistene tilbringer flerfoldige timer på Avaldsnes og vil slettes ikke tilbake til skipet fordi opplegget er så fengslende med folk på Vikinggården og på Nordvegen historiesenter. Det beste er når man treffer på mennesker som man har guidet før en gang, som etter flere år kommer på samme eller lignende tur.

Annette Nebelung, faglig ansvar for guidekurset i Haugesund

 

SONY DSC

Vi fikk en varm velkomst av Monica Dimitrova fra Nordvegen historiesenter. Her gir hun oss en flott introduksjon til historiesenteret. I bakgrunnen sitter Harald Hårfagre og ved siden av står hans Gyda.

 

SONY DSC

Kinesere er interessert i vakker natur, slik som fjorder og fjell med snø. De er også interessert i vikingtiden! Den delen av historien er spesiell for kinesere.

Hao Lan, deltaker på guidekurs i Haugesund

 

Neste utflukt går til Åkrafjorden!